Blog


 

Blanka se narodila do šlechtického rodu. Očekávalo se, že z ní bude vzorná manželka a matka. Ona ale měla svou hlavu a místo toho se rozhodla žít tak, aby byla šťastná. Jako jedna z prvních žen u nás se zamilovala do cyklistiky a své vášni obětovala vše. Jaký byl životní příběh Blanky Battaglia?

Psycholožka Anne se zapojila do případu Dítěte L. Týraná Laurie prožila muka a Anne udělala něco, co navždy ovlivní životy několika lidí. Jak její rozhodnutí zasáhne do života hrstky zaměstnanců, kteří dostanou novou šéfku a echo, že se bude propouštět?

RECENZE: Ária

12.05.2021

Teherán, 1953. Mladý řidič Behrúz najde mezi odpadky čerstvě narozené miminko. Dívka má modré oči a zrzavé vlasy. Pro ostatní je ďábel, ale on se jí ujme a rozhodne se ji vychovat jako vlastní. Jak Ária obstojí ve světě, kde ženy nemají žádnou hodnotu?

Jako sedmnáctiletá byla Lizzy Gardnerová unesená zvráceným sériovým vrahem. Jako jediné z mnoha obětí se jí podaří utéct. O mnoho let později se setkává se svým trýznitelem. Ten si říká Sklípkan a je rozhodnutý dokončit to, co kdysi nestihl.

Kate Shugaková se po odchodu z kanceláře návladního v Anchorage vrací do rodného kraje na odlehlém severu Aljašky. Snaží se zapomenout na temnou minulost a užívat si divokou přírodu. Ale copak to jde? Vraždy se jí lepí na paty a ona neví, kam dřív. Čtvrtý případ ji zavede na ropná pole.

Adrianne je dcerou hollywoodské herečky a arabského šejka. Veřejnost ji považuje za lehkomyslnou dívku, která se stará jen o módu a o večírky. Ona ale skrývá temné tajemství. A také touhu pomstít se svému otci. Jak její rozhodnutí ovlivní setkání se šarmantním Philipem?

RECENZE: Kruh

06.02.2021

Mal se těší na dovolenou s milovanou rodinou. Když vstoupí do horské chaty, uvědomí si, že je něco hodně špatně. Manžel i děti beze stopy zmizeli a ona netuší, co se jim stalo. Podaří se policii rozmotat klubko lží, intrik a podvodů?

Jedenáctiletý Billy je tak trochu zvláštní chlapec. Straní se lidí a sní o kariéře zoologa. Také má slabost pro zločiny, což je v kombinaci s jeho bohatou fantazií smrtící kombinace. Když se na útesu ztratí devatenáctiletá turistka, Billymu je jasné, že byla zavražděná.

Jsou romány, které přečtete, odložíte a už se k nim nevracíte. A potom jsou romány, které konfrontují váš způsob života a vaše postoje. Tyto knihy vás donutí bilancovat a přehodnocovat. Dostanou se vám pod kůži a vy na ně budete myslet ještě dlouho poté, co jste je dočetli. Přesně takový je i "Šikmý kostel" od Karin Lednické.

© 2017. Veronika Černucká. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky